Νηστίσιμα μαλακά Cookies



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ‎για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΛΑΚΑ COOKIES από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα μαλακά Cookies

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα ζαχαρη κρυσταλλική
1,5 κούπα ζάχαρη καστανή σκούρα μαλακή
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου
1 κουπα ηλιέλαιο
3 βανιλιες
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
1 σακ. Νιφάδες κουβερτούρας

Βαζουμε την ζαχαρη ( και τις 2 ) σ'ενα μπολ μαζι με το λάδι και το αλατι και τα ανακατεύουμε μ'έναν αυγοδαρτη , ριχνουμε το γάλα, τις βανιλιες και σιγα σιγα το αλεύρι με το μπεικιν... Στο τέλος ριχνουμε τις νιφαδες σοκολατας και Ανακατεύουμε απαλα με μια μαριζ για να πάνε παντού.... βάζουμε το μπολ στο ψυγειο για μιση ώρα... Μετά παιρνουμε μ'ενα σκουπ παγωτου μια ποσότητα από το ζυμαρακι μας και σχηματίζουμε μπαλάκια. Τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδόκολλα και φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατι θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 - 13 λεπτα ....