Soft Cookies

SOFT COOKIES

SOFT COOKIES



Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. φαρίν-απ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
  5. Στο τέλος βάζουμε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα μας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
  7. Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
  8. Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζουμε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργούμε μικρά cookies.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 10 λεπτά.
  10. Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget