
SOFT COOKIES
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. φαρίν-απ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 170 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 50 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
- Στο τέλος βάζουμε το μίγμα των άλευρων και ανακατεύουμε καλά. Το μίγμα μας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
- Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζουμε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργούμε μικρά cookies.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Nancy Michalakou
