Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Theni Sotiropoulou για ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
(για παραλληλόγραμμο σκεύος περί τα 30×40 εκατ. ή στρογγυλό διαμέτρου 40 εκατ.)
2 λίτρα γάλα
2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
2-2,5 φλ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
1/2 πακέτο βούτυρο (125 γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
2 βανίλιες (κουτάκια) ή ξύσμα από ένα στικ βανίλιας

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε την γαλατόπιτα: 
Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά βάζετε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τις βανίλιες ή το ξύσμα. 
Προσθέτετε το βούτυρο, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι. 
Ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει το μείγμα και σβολιάσει. 
Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Το αδειάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνετε την γαλατόπιτα: 
Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς C μέχρι η γαλατόπιτα να πάρει καλά χρώμα και να έχει μια ωραία κρούστα.

Στολίζετε την γαλατόπιτα: 
Σε ένα κομμάτι χαρτί σχεδιάζετε το μοτίβο που θέλετε να έχει η επιφάνεια του γλυκού. 
Το κόβετε με ψαλίδι ή κοπίδι και το τοποθετείτε πάνω στην γαλατόπιτα. 
Πασπαλίζετε με άχνη και αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί με ένα μαχαίρι για να μην πέσει η άχνη που έχει πάνω και χαλάσει το σχέδιο.