Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα σβησμένη με ούζο.



Μια συνταγή της κυρίας Liana Strimanea για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ, ΣΒΗΝΕΜΗ ΜΕ ΟΥΖΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα σβησμένη με ούζο.

1 κιλό γαρίδες,
Πιπεριές τρίχρωμες (Εγώ βάζω + μια πράσινη),
δύο κρεμμύδια ξερά,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 καρότα,
2 μικρές κρέμες γάλακτος για ζυμαρικά,
λίγο ούζο (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού),
αλάτι 
πιπέρι,
φρέσκο μαϊντανό ,
1,5 πακέτο μακαρόνια.

Καθαρίζουμε τις γαριδες, το σώμα, χωρίς να τις χωρίσουμε από το κεφάλι και αφού τις πλένουμε τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγιζουν. 
Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το καρότο σε μακροστενες λωρίδες (όχι πολύ ψιλοκομμενα).
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο (Εγώ το λιωνω).
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε κι αυτά, μετά τις πιπεριές, τα καροτα μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Εν συνεχεία τις γαρίδες, λίγο πιπερακι και αλατακι.
Δεν ανακατεύουμε πολύ μη διαλυθούν οι γαρίδες.
Ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι κι όταν γίνουν οι γαρίδες, σβήνουμε με ούζο και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πρέπει να είναι λιγάκι ζουμερό. 
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σε ένα σκεύος βαθύ ρίχνουμε λίγα μακαρόνια, σάλτσα με γαρίδες, λίγα μακαρόνια, σάλτσα μέχρι να τελειώσει.
Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Εγώ χρησιμοποιώ λιγκουινι ζυμαρικά. Μου ταιριάζουν καλύτερα σε αυτό το φαγητό.
Μερικοί απορουν... Γαριδομακαρονάδα με κρέμα γάλακτος; έχοντας συνηθίσει την κόκκινη σαλτσα.
Επίσης ταιριάζει πολύ από πάνω τριμμένη παρμεζάνα. 
Πιστέψτε με είναι θεϊκή!!