
Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Λένα Μπανωρα από τη Λάρισα που τη δοκίμασα πέρυσι και μου άρεσε το μυστικό βρίσκεται στο καλό χτύπημα και το φρέσκο βούτυρο
Υλικά
- 2 κούπες του νες καφέ την κόκκινη φρέσκο βούτυρο
- μισή κούπα ζάχαρη
- 2 κρόκους
- 2 βανίλιες
- 1 και μισή κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα με τη φλούδα χοντροκομμένα
- 5 κούπες αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε 20 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Μετά προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε αλλά 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι
- Πλάθουμε μπαλίτσες και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Μόλις βγουν ψεκάζουμε με ανθόνερο και μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.