Χοιρινή πανσέτα ρολό στη γάστρα (Συνταγή και Βίντεο)

Μια συνταγή για ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από το κανάλι στο Youtube Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς


Χοιρινή πανσέτα ρολό στη γάστρα

Υλικά
χοιρινο πανσετα χωρις κοκαλα - 3 κιλα την οποια θα πειτε στον χασαπη να σας την ανοιξει για να την γεμισετε
σκορδο - 6-7 ολοκληρες σκελιδες
ντοματες - 2 κομμενες σε χοντρες φετες χωρις σπορια
Τυρι φετα - κομμενη σε φετες μπαστουνια
κιτρινα τυρια σκληρα πικαντικα - κεφαλοτυρι -πεκορινο κομμενα σε μπαστουνακια
πιπεριες χρωματιστες - κομμενες σε χοντρα μπαστουνια
αλατι
πιπερι
ριγανη

Προετοιμασια:
Στρωνουμε στον παγκο μας μια λαδοκολλα και απλωνουμε το κρεας.
Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του αλατι,πιπερι,ριγανη
στο κεντρο του στρωνουμε τις ντοματες, σκορδα,τυρια,και τις πιπεριες εναλλαξ τα χρωματα τους για πιο ομορφο αποτελεσμα.
Κατοπιν το διπλωνουμε με προσοχη σε ρολο και αν θελουμε με μια σακοραφα αρχιζουμε να το ραβουμε καλα ωστε να κλεισουμε ολα τα ανοιγματα για να εγκλωβισουμε την γεμιση να μην μας αδειασει στο ψησιμο. Η απλα με τον σπαγγο το δενουμε πολυ σφιχτα.(Μπορειτε αν θελετε να το ετοιμασετε απο το προηγουμενο βραδυ να το βαλετε στο ψυγειο και την αλλη μερα να το ψησετε.
Το βαζουμε στην γαστρα ριχνουμε μονο ενα νεροποτηρο νερο,ουτε λαδι,ουτε βουτυρο γιατι το κρεας θα βγαλει πολυ λιπος κατα την ωρα του ψησιματος.
Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στους 200 βαθμους μεχρι να παρει βραση και μετα το χαμηλωνουμε στους 160 -170 και το γυρναμε ποτε ποτε να παρει χρωμα απ'ολες τις πλευρες του.
Προς το τελος ανοιγουμε το καπακι και το αφηνουμε να παρει το ξεροψημενο χρωμα του.
Το ψησιμο του ειναι γυρω στις 3 ωρες.
Το αφαιρουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να μισοκρυωσει ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε σε ομορφες φετες χωρις να μας διαλυθει,και μετα αφαιρουμε τον σπαγγο με προσοχη.
Συνοδεψτε το με πατατουλες φουρνου λεμονοπορτοκαλατες,με μουσταρδα,λαδι και ψιλοκομμενο σκορδακι,γινονται λουκουμι.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί