
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχαράκι ελιά
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 καρότα σε φετούλες
- 3 πράσινα κρεμμυδάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- Αλάτι πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
- 1 λεμόνι το χυμό
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρέας.
- Σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας πολύ καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Σταδιακά προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
- Κατόπιν τα μπαχαρικά, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Τέλος στύβουμε το χυμό λεμονιού και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για λίγο, και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki