
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Πεντανόστιμο και μυρωδάτο κέικ για όλες τις ώρες σκέτη απόλαυση!
Υλικά
- 2 μέτρια πορτοκάλια
- 1 κούπα λάδι ελαφρύ ή μαργαρίνη
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 baking powder
- 1 φακελάκι βανίλια με γεύση
- 4 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- Σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και καθαρίζουμε για τυχόν σπόρια.
- Τα αλέθουμε στο multi χωρίς να τελειώσουμε εντελώς. Θέλουμε να έχει κομματάκια μικρά για περισσότερη γεύση.
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και χτυπάμε συνεχώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεσμένο πορτοκάλι και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε με μαρίζ, και ρίχνουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.


