Κέικ πορτοκάλι με ολόκληρα πορτοκάλια


Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ πορτοκάλι με ολόκληρα πορτοκάλια

Πεντανόστιμο και μυρωδάτο κέικ για όλες τις ώρες σκέτη απόλαυση!

Υλικά
2 μέτρια πορτοκάλια
1 κούπα λάδι ελαφρύ ή μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 baking powder
1 φακελάκι βανίλια με γεύση
4 αυγά
1/2 κούπα γάλα
Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και καθαρίζουμε για τυχόν σπόρια.
Τα αλέθουμε στο multi χωρίς να τελειώσουμε εντελώς. Θέλουμε να έχει κομματάκια μικρά για περισσότερη γεύση.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και χτυπάμε συνεχώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεσμένο πορτοκάλι και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε με μαρίζ, και ρίχνουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.