Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια ζάχαρης



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ



..νόστιμα και λαχταριστα..με εύκολη συνταγή!!

Για τα μπισκότα
250 γρ βούτυρο μαλακό
200γρ ζάχαρη
1 αυγό
500γρ αλεύρι γ.ο.χ
125γρ λιωμένη κουβερτουρα (αν τα θέλουμε σοκολατένια...αν όχι την παραλείπουμε)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτω την ζάχαρη, το αυγό, συνεχίζω το χτύπημα και μετα ρίχνω το αλεύρι, αν επιλέξουμε κουβερτουρα θα μπει στο τέλος...
Κόβω με κουπάτ.
Ψήνουμε στους 180°C 12-14λεπτα
Αφού κρυώσει το μπισκότο το διακοσμούμε με το γλάσο και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά για να μην τα καταστρέψουμε

ΓΛΆΣΟ
2 ασπράδια αυγού
4 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 κγ κρεμοριο
**Αντί για κρεμόριο μπορούμε να βάλουμε 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού....θα βοηθήσει στην υφή του γλάσου

Πρόσθεσα χρώμα ζαχαροπλαστικής....και αραίωσα με σταγόνες νερου το γλάσο....
3 μέρες με ταλαιπώρησαν.. μια για την ζύμη, μια για το γλάσο να στεγνώσει και άλλη μια για την συναρμολόγηση.... υπομονή θέλει και θέληση.
κόβω την ζύμη με κουπατ, ψήνω για 12λεπτα και αφού κρυώσουν φτιάχνω το γλάσο το χρωματίζω (θα χρειαστεί να αραιώσεις με λιγες σταγόνες νερού έτσι ώστε να απλώνετε εύκολα) το βάζω σε Σάκκουλα ζαχαροπλαστικής με μύτη λεπτή.... βάζεις φαντασία και όλα γίνονται.....
Οι τάρανδοι είναι το κουπατ από το ανθρωπάκι το ζωγραφίζω με γλάσο ανάποδα




Credits:
Mili Voudouri