Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο



ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά
700 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μεγάλους κύβους
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
4-5 κόκκους μπαχάρι
3 καρότα, 1 κόκκινη πιπεριά 2 κλωνάρια σέλερι.
2 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί τριμμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ κέτσαπ
500 ml νερό
1 πακέτο μακαρόνια ότι θέλουμε..
1/2 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα 

Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, την πιπεριά
Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Ρίχνουμε το μίγμα με το κρεμμύδι, το μπαχάρι και δάφνη μετά την πάστα ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί το αφήνουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το καρότο σε φέτες, το σέλερι, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σάλτσα του.
Βράζουμε τα μακαρόνια με αλατόνερο, τα σουρώνουμε τα βάζουμε σε ένα σκεύος, ρίχνουμε από πάνω το κοκκινιστό, το τριμμένο τυρί, λίγο μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς για μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Καλή όρεξη σε όλους. Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες από το μαγειρέματα.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!