Εκμέκ μπισκότου



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΕΚΜΠΕΚ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Εκμέκ μπισκότου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Θρυμματιζουμε σε σκονη 300 γρ πτι μπερ μπισκοτα!
Τα βαζουμε στο μπολ και ριχνουμε σιγα-σιγα 100 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!
Τα ζυμωνουμε καλα!
Λαδωνουμε καλα το τσερκι κατω,πλαγια!
Βαζουμε το μείγμα και το παταμε πολυ καλα με πιεση!
Το βαζουμε στο ψυγειο!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:
1 λιτρο γαλα,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κροκους αυγων,
50 γρ βουτυρο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα μπολακι το κορν-αλευρι!
Ριχνουμε λιγο απο το κρυο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα κορν-αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους ανακατευουμε πολυ γρηγορα!
Τελος ριχνουμε την βανιλια-βουτυρο!
Βγαζουμε το κρυο μιγμα μπισκοτων απο το ψυγειο και ριχνουμε σιγα-σιγα την κρεμα!
Βαζουμε πανω στην κρεμα διαφανη μεμβρανη!
Αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια!
Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε απαλα την σαντιγί!!!!

ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Τα καβουρδιζουμε για 10 λεπτα στους 180 β!
Αφηνουμε να κρυωσουν και τα θρυμματιζουμε και ριχνουμε πανω στο γλυκο!
Και φυσικα πανω το κερασακι!