
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΕΚΜΕΚ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ!!!!!!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματιζουμε σε σκονη 300 γρ πτι μπερ μπισκοτα!
Τα βαζουμε στο μπολ και ριχνουμε σιγα-σιγα 100 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!
Τα ζυμωνουμε καλα!
Λαδωνουμε καλα το τσερκι κατω,πλαγια!
Βαζουμε το μείγμα και το παταμε πολυ καλα με πιεση!
Το βαζουμε στο ψυγειο!
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κροκους αυγων,
50 γρ βουτυρο!
Ριχνουμε λιγο απο το κρυο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα κορν-αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους ανακατευουμε πολυ γρηγορα!
Τελος ριχνουμε την βανιλια-βουτυρο!
Βγαζουμε το κρυο μιγμα μπισκοτων απο το ψυγειο και ριχνουμε σιγα-σιγα την κρεμα!
Βαζουμε πανω στην κρεμα διαφανη μεμβρανη!
Αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!
Τα βαζουμε στο μπολ και ριχνουμε σιγα-σιγα 100 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!
Τα ζυμωνουμε καλα!
Λαδωνουμε καλα το τσερκι κατω,πλαγια!
Βαζουμε το μείγμα και το παταμε πολυ καλα με πιεση!
Το βαζουμε στο ψυγειο!
Υλικά για την κρέμα
1 λιτρο γαλα,5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
2 κροκους αυγων,
50 γρ βουτυρο!
Εκτέλεση
Βαζουμε σε ενα μπολακι το κορν-αλευρι!Ριχνουμε λιγο απο το κρυο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα κορν-αλευρι ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους ανακατευουμε πολυ γρηγορα!
Τελος ριχνουμε την βανιλια-βουτυρο!
Βγαζουμε το κρυο μιγμα μπισκοτων απο το ψυγειο και ριχνουμε σιγα-σιγα την κρεμα!
Βαζουμε πανω στην κρεμα διαφανη μεμβρανη!
Αφηνουμε να κρυωσει και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!
Σαντιγί
Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια!
Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε απαλα την σαντιγί!!!!
Αφηνουμε να κρυωσουν και τα θρυμματιζουμε και ριχνουμε πανω στο γλυκο!
Και φυσικα πανω το κερασακι!
Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και βαζουμε απαλα την σαντιγί!!!!
Αμύγδαλα
Τα καβουρδιζουμε για 10 λεπτα στους 180 β!Αφηνουμε να κρυωσουν και τα θρυμματιζουμε και ριχνουμε πανω στο γλυκο!
Και φυσικα πανω το κερασακι!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou