Ελληνική καρμπονάρα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ελληνική καρμπονάρα

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
300 γρ. μπέικον
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα το μεγάλο ή και φρέσκα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
100 γρ. τυρί πεκορίνο
2 αυγά
Μοσχοκάρυδο
Μαϊντανός
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια όσο λέει η συσκευασία σε αλατισμένο νερό, βάζω λιγκουίνι.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα
Σε δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, κόβουμε κομμάτια και τσιγαρίζουμε το μπέικον, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μόλις τσιγαριστούν και αυτά χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε σιγά - σιγά μέσα στα αυγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τα τυριά μέσα (που τα έχουμε ανακατέψει και τα δυο μαζί) το μοσχοκάρυδο και τέλος τον μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και ρίχνουμε.
Τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.
Ή και πάλι μπορείτε να τη ρίξετε πάνω από τα μακαρόνια.