Κιμάς σε ρολό ζύμης



Μια συνταγή της κυρίας Βίκυς Σπηλιοπούλου για ΚΙΜΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΖΥΜΗΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Κιμάς σε ρολό ζύμης 

(μια ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού μαγειρέψουμε τον κιμά με το δικό μας τρόπο με λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομματάκια (να δώσουμε χρώμα στο ρολό) ανοίγουμε φύλλο ζύμης και αφού ο κιμάς είναι στεγνός και έχει κρυώσει τον τοποθετούμε στο φύλλο ζύμης απλώνοντας τον ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και αρχίζουμε να τυλίγουμε σιγά - σιγά το ρολό.
Το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου μισή ώρα)

Υλικά για τη ζύμη: (για δύο ρολά)
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
150 - 200 ml χλιαρό νερό ( Όσο πάρει)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. αλάτι
Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.

(σ.σ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: προτεινόμενα υλικά για τον κιμά: ελαιόλαδο, κιμάς ανάμεικτος, κρεμμύδι, αλάτι - πιπέρι, 1 κ.σ μαϊντανό, μπαχάρι σε κόκκους, 1 δαφνόφυλλο, ελάχιστη κανέλα, σάλτσα ντομάτας, 1 κύβο λαχανικών, λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης όπως προτείνεται στη συνταγή)