Νηστίσιμο μπανανοκέικ με καρύδια και γλάσο κακάο

Υλικά

Για το κέικ

3 μεγάλες και ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ τρούφα
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη

Για το γλάσο κακάο

125 γρ. μαργαρίνη
4 κ.σ κακάο
6 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ νερό

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάω για 3-5 λεπτά τη μαργαρίνη που πρέπει να είναι πολύ μαλακιά, με τη ζάχαρη. Προσθέτω το αλάτι, τη βανίλια, τον πολτό μπανάνας, την τρούφα, τα καρύδια και τέλος με μια σπάτουλα ρίχνω και ανακατεύω απαλά το αλεύρι που το έχω κοσκινήσει με τη σόδα και το μπέικιν. Δεν παραχτυπάω,απλά ανακατεύω ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.
Αδειάζω το μίγμα στο βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολα ταψάκι 26εκ. και ψήνω στους 175 αντιστάσεις πάνω κάτω για 30-40 λεπτά περίπου το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα για να μην παραψηθει και στεγνώσει!!
Το αφήνω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Για το γλασο βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύω συνέχεια μεχρι να λιώσουν και να γυαλίσει το μίγμα. Άν σας κάνει''σβολάκια''το μίγμα,περάστε το από ένα σουρωτήρι! Όσο κρυώνει το γλάσο πήζει. όταν κρυώσει περιχύνω το κέικ μου. Στολίζω με καρύδι τριμμένο.
Δημιουργός συνταγής: Χριστίνα Χαραλαμπίδου