Λαχανοντολμάδες στη γάστρα με σάλτσα αυγολέμονο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανοντολμάδες στη γάστρα με σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο για ντολμάδες
750 γρ κιμά ανάμεικτο (500 γρ μοσχάρι - 250 γρ χοιρινό)
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι
πιπέρι 
λάδι 
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά

Για την σάλτσα αυγολέμονο
2 κ σ κοφτές κορν φλάουρ
2 αυγά
1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Κόβω το λάχανο σταυρωτά από κάτω και το βάζω σε αλατισμένο νερό να ανοίξει.
Αφαιρώ προσεκτικά τα φύλλα και κόβω τα χοντρά μέρη.
Σε μια λεκάνη βάζω τους κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και λίγο λάδι και ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνω τα χοντρά μέρη που αφαίρεσα από το λάχανο κάτω στην γάστρα.
Παίρνω ένα κομμάτι από το λάχανο, βάζω από μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγω.
Τους βάζω επάνω από τα φύλλα, τους καλύπτω με τα υπόλοιπα λάχανα, ρίχνω λάδι και νερό μέχρι το ύψος των λαχανοντολμάδων, κλείνω το καπακι και ψήνω στους 200 βαθμούς μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. 
Στην μέση του χρόνου κοιτάζω αν χρειαστεί να προσθέσω λίγο ζεστό νεράκι ακομα γιατί θέλω να μείνει ζουμάκι για να φτιάξω την σάλτσα αυγολέμονο.

Για την σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μισό φλ από το νερό που εβρασα το λάχανο κρύο και διαλυω μέσα τις δυο κ.σ κορν φλάουερ.
Το βάζω να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά και αφήνω στην άκρη. 
Στο μούλτι βάζω 1 ποτήρι από το ζουμί του φαγητου ζεστό, τον χυμό από 1 - 2 λεμόνια και τέλος τα 2 αυγά.
Τα χτυπάω όλα μαζί και μετά το προσθέτω σιγά - σιγά στο μείγμα με το κορν φλάουρ.
Το βάζω στην φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σερβιρω τους λαχανοντολμαδες με την σάλτσα από επάνω.