Πεντανόστιμη σπιτική κοτόπιτα



ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ 


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο 
βάζουμε σε ένα μπολ 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, 2 ποτήρια νερό,1 κουταλιά της σούπας ξύδι, αλάτι και τέλος 1 κιλό περίπου αλεύρι. 
Πλάθουμε και φτιάχνουμε μία ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα...

Για την γέμιση..
Τσιγαριζουμε ένα κρεμμύδι. 
Προσθέτουμε πιπεριές διαφορες κομμένες σε κυβάκια και μανιτάρια σε φετουλες. 
Μόλις μαραθούν βγάζουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε 4 φιλέτα κοτόπουλο. 
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ριχνουμε το κοτόπουλο. 
Αφήνουμε να ψηθεί και αδειάζουμε και αυτό στο μπολ με τα λαχανικά 
Προσθέτουμε κομματάκια ζαμπόν, 1 κρέμα γάλακτος και 400γρ διάφορα τυριά. 
Τέλος αλάτι και πιπέρι.Λαδωνουμε ένα ταψί. 
Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και στρώνουμε στον πάτο 5.
Το κάθε φύλλο το λαδωνουμε πολύ καλά.
Ριχνουμε την γέμιση και από πάνω ανοίγουμε αλλα 5 φύλλα πάντα λαδωμενα καλά. 
Χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 1 ώρα.



Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!