Ρεβίθια στο φούρνο

Ρεβίθια στο φούρνο

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Υλικά
300 γραμ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης
1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
1 κουτ. Πελτέ
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
Ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ντομάτες σε φέτες

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ρεβιθάδα, από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβίθια. 
Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ρεβίθια είναι βραστερά, προσθέτουμε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά. 
Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να σταθούν για 6-7 ώρες ή αποβραδίς.
Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. 
Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. 
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. 
Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. 
Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, πελτέ, ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά..
Και βάζουμε στην επιφάνεια τις φέτες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 40 λεπτά. 
Η ρεβιθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβίθια μείνουν με το λαδάκι τους.


Credits:
Nancy Michalakou