Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Voula Damala για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Να κερασω γλυκο μανταρινακι που εφτιαξα;;;
Παρτε κουταλι, πηρουνι, οτι θελετε...
Σας εκοψα κ ενα στη μεση να δειτε εχουν μελωσει μεχρι μεσα

1 1/2 κιλο μανταρινακια κλιμεντινες αγουρα χωρις κουκουτσι
1 1/2 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
Χυμο λεμονιου

Τα βαζω σε νερο απο βραδις κ το πρωι τα βραζω 3 φορες συνολικα απο 10 λεπτα για να ξεπικρισουν.
Τη πρωτη φορα μετα το βρασιμο, μολις κρυωσουν τα τρυπαω με ενα καλαμακι απο σουβλακι ή μια οδοντογλυφιδα στο πανω μερος εκει που ηταν το κοτσανακι... προσεχτικα να μη διαπερασει το κατω μερος, για να μελωσει μεχρι μεσα. 
Βραζω αλλες 2 φορες απο 10 λεπτα, σε μετρια φωτια παντα.
Μετα κανω το σιροπι. 
Βαζω τη ζαχαρη κ το νερο, βραζω 10 λεπτα κ μετα ριχνω τα μανταρινακια για 15 λεπτα περιπου. 
Αφηνω κ την επομενη μερα τα ξαναβαζω στη φωτια κ ριχνω κ χυμο λεμονιου. 
Ετοιμο... οι χρονοι βρασμου ειναι ενδεκτικοι εγω το δοκιμασα κ ηταν ηδη βρασμενο... γι αυτο δεν τα αφηνα πολυ μη μου λιωσουν.