
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ
Ένα άκρως Χειμωνιάτικο φαγητό και πολύ πολύ νόστιμο.
Υλικά
- 1200γρ κομματάκια χοιρινού από σπάλα
- 1 μεγάλο λάχανο
- 400γρ ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι (άσπρο + πράσινο μέρος)
- 30ml κόκκινο κρασί
- 3 κ.σ ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια.
- Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό να ζεματιστεί 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το λάχανο και το βάζουμε στο σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι να σοταριστούν 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει μερικά να λεπτά να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το λάχανο και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά.