Σπιτικό άρωμα για χριστουγεννιάτικα γλυκά



Μια συνταγή του κυρίου Dario Vicari για ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ από την ομάδα στο Facebook Λάτρεις της πίτσας και της ιταλικής κουζίνας


Σπιτικό άρωμα για χριστουγεννιάτικα γλυκά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
200 γρ. μέλι (εγώ χρησιμοποιώ μέλι ακακίας) αλλά εάν έχετε γλυκόζη, φτιάξτε 100 γρ. μέλι και 100 γρ. γλυκόζης
100 γρ. ζαχαρωμένο πορτοκάλι
100 γρ. ζαχαρωμένο λεμόνι
η φλούδα ενός τριμμένου λεμονιού
η φλούδα ενός τριμμένου πορτοκαλιού
1 ολόκληρο φασόλι βανίλιας (αν θέλετε να έχετε μια πιο έντονη γεύση βανίλιας, βάλτε 3 φασόλια)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Πρώτα απ 'όλα, έφτιαξα τα ζαχαρωμένα φρούτα, αλλά αν θέλετε, μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε, εμένα μου αρέσουν πιο πολύ σπιτικά.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και βράζουμε για τουλάχιστον πέντε λεπτά, στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει και μόλις κρυώσει, προσθέστε το μέλι σε αυτό και ανακατέψτε. Ανακατέψτε καλά τα ζαχαρωμένα φρούτα λίγο κάθε φορά, μπορείτε χρησιμοποιήστε ένα μίξερ ή ένα καλό μπλέντερ, προσθέστε επίσης τις τριμμένες φλούδες, το φασόλι βανίλιας κομμένο σε μικρά κομμάτια, όλο το φασόλι και τη φλούδα και τους σπόρους, στη συνέχεια προσθέστε λίγο κάθε φορά, καθώς ανακατεύετε καλα, το σιρόπι που φτιάξατε (νερό, μέλι, ζάχαρη και αλάτι). Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια, ρίξτε τα πάντα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Το άρωμά σας για γλυκά είναι έτοιμο για χρήση. Θυμηθείτε ότι πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Βάζω δύο κουταλάκια του γλυκού σε επιδόρπια, ωστόσο, προσαρμόζεται επίσης σύμφωνα με τα γούστα σας.

Εάν θέλετε να φτιάξετε ζαχαρωμένα φρούτα, κάνετε ως εξής:
Πλύνετε τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια, σε αυτήν την περίπτωση, για να φτιάξω το άρωμα έβαλα 2 πορτοκάλια και ένα λεμόνι, αφαιρέστε τη φλούδα τους με όλο το λευκό μέρος, βάλτε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό και βράστε τις. ότι έχουν βράσει, στραγγίστε και αλλάζετε το νερό και τα βράσετε ξανά. Πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές. Στραγγίστε τα, κόψτε τα σε λωρίδες και ζυγίστε τα, βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε τη ζάχαρη (πρέπει να έχουν το ίδιο βάρος, π.χ. 200 γρ. φλούδες και 200 γρ. ζάχαρη) και τρεις κουταλιές της σούπας νερό και μαγειρεύουμε έως ότου η ζάχαρη, αφού διαλυθεί, θα κολλήσει στις φλούδες. Μεταφέρετέ τα σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος, προσέχοντας να μην τα επικαλύψετε και να τα αφήσετε να κρυώσουν.