Γλυκό σε ποτήρι με πουρέ κάστανο



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Γλυκό σε ποτήρι με πουρέ κάστανο

500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
5 κουτ.της σουπας ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι μπράντι
250ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ.του καφε σταφίδες
1 ποτηρ.του κρασιου ρούμι

Για την κρέμα
200 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
3 κουτ.της σουπας ζάχαρη άχνη
1 πορτοκαλι (το ξυσμα+ τον χυμο)

Για τη διακόσμηση
Ροδέλες από πορτοκάλι
μπισκοτάκια τραγανά
κουβερτούρα τριμμένη

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτετε τα βρασμένα κάστανα και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το μπράντι και το ρούμι.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν και να μειωθούν στο ελάχιστο τα υγρά της κατσαρόλας.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το περνάτε από το μπλέντερ, για να γίνει ένας βελούδινος ομοιογενής πολτός.
Τον αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
Τα βράζετε καλά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στο 1/3 και να πάρετε ένα πηχτό σιροπάκι.
Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρύα κρέμα σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτετε το μίγμα πορτοκαλιού σταγόνα σταγόνα, αφού το κρυώσετε πρώτα πάρα πολύ καλά για να αρωματιστεί η σαντιγί σας.
Παίρνετε το μίγμα του κάστανου που έχει επίσης κρυώσει καλά και προσθέτετε τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά. 
Παίρνετε έξι με οκτώ κολονάτα ποτήρια, στα οποία τοποθετείτε εναλλάξ πουρέ κάστανου και πορτοκαλένια κρέμα.
Φροντίζετε να τελειώσετε το γέμισμα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα.
Διακοσμείτε με τραγανά μπισκοτάκια και ροδέλες από φρέσκο πορτοκάλι.
Κρυώνετε τα γλυκά στο ψυγείο και τα σερβίρετε μετά το φαγητό.
Για να κάνετε τέλειο το γλυκό σας, σας προτείνω να τρίψετε στον τρίφτη λίγη κουβερτούρα και να πασπαλίσετε από πάνω το γλυκό.