
ΓΛΥΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΣΤΑΝΟ
Υλικά
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 5 κουτ.της σουπας ζάχαρη καστανή
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ.του καφε σταφίδες
- 1 ποτηρ.του κρασιου ρούμι
Για την κρέμα
- 200 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ.της σουπας ζάχαρη άχνη
- 1 πορτοκαλι (το ξυσμα+ τον χυμο)
Για τη διακόσμηση
- Ροδέλες από πορτοκάλι
- μπισκοτάκια τραγανά
- κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτετε τα βρασμένα κάστανα και τα μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, το μπράντι και το ρούμι.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι τα κάστανα να μαλακώσουν και να μειωθούν στο ελάχιστο τα υγρά της κατσαρόλας.
- Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το περνάτε από το μπλέντερ, για να γίνει ένας βελούδινος ομοιογενής πολτός.
- Τον αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις τρεις κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
- Τα βράζετε καλά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στο 1/3 και να πάρετε ένα πηχτό σιροπάκι.
- Το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Χτυπάτε στο μίξερ την κρύα κρέμα σε σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτετε το μίγμα πορτοκαλιού σταγόνα σταγόνα, αφού το κρυώσετε πρώτα πάρα πολύ καλά για να αρωματιστεί η σαντιγί σας.
- Παίρνετε το μίγμα του κάστανου που έχει επίσης κρυώσει καλά και προσθέτετε τις σταφίδες, ανακατεύοντας καλά.
- Παίρνετε έξι με οκτώ κολονάτα ποτήρια, στα οποία τοποθετείτε εναλλάξ πουρέ κάστανου και πορτοκαλένια κρέμα.
- Φροντίζετε να τελειώσετε το γέμισμα με μια κουταλιά της σούπας κρέμα.
- Διακοσμείτε με τραγανά μπισκοτάκια και ροδέλες από φρέσκο πορτοκάλι.
- Κρυώνετε τα γλυκά στο ψυγείο και τα σερβίρετε μετά το φαγητό.
- Για να κάνετε τέλειο το γλυκό σας, σας προτείνω να τρίψετε στον τρίφτη λίγη κουβερτούρα και να πασπαλίσετε από πάνω το γλυκό.
