Κουραμπιέδες



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουραμπιέδες

Έτοιμοι και οι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα..

Υλικά.
1 lurpak 250 γρ.
1 βούτυρο Κέρκυρας 125 γρ.
200 γρ. Φυτινη.
150 γρ. Άχνη ζάχαρη.
1 κρόκο αυγού.
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
1 φλιτζανακι του καφέ κονιάκ.
2 βανίλιες.
Μισό χυμό λεμονιού.
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 ποτήρια αμύγδαλα καβουρδισμενα άσπρα.

Εκτέλεση.
Στον κάδο του μίξερ χτύπησα τα βούτυρα με τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού 10 λεπτά να αφρατεψουν καλά και να ασπρίσουν, έκλεισα το μίξερ και πρόσθεσα τη σόδα που την είχα διαλύσει με το χυμό λεμονιού σταδιακά έριξα το αλεύρι μου και ανακάτεψα με το χέρι για να ομογενοποιηθει η ζύμη τέλος πρόσθεσα κονιάκ αμύγδαλα βανίλιες, επλασα μικρά κουραμπιεδακια τα τοποθέτησα στο ταψί έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσουν στο περίπου 20 λεπτά, τους πασπαλισα με λίγο άχνη όσο ήταν ζεστοι να κολλήσει και όταν πάγωσαν καλά και τα έβαλα στην πιατέλα τα σκέπασμα με άχνη ζάχαρη.