
Μια εύκολη και γευστική συνταγή για τρουφάκια, που συνδυάζει τη γλύκα της βανίλιας υποβρύχιο με την εξωτική γεύση της καρύδας και την πλούσια σοκολάτα.
Υλικά
- 400 γρ. βανίλια υποβρύχιο, λιωμένη σε χαμηλή θερμοκρασία
- 150 γρ. ινδική καρύδα (τριμμένη)
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (για επικάλυψη)
- (Προαιρετικά) Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη βανίλια υποβρύχιο σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη λιωμένη βανίλια με την τριμμένη καρύδα.
- Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό χρώμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή δίσκο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία.
- Βουτάμε κάθε μπαλίτσα στη λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με τριμμένη λευκή σοκολάτα ή να τα αφήσουμε σκέτα.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε μια λαδόκολλα ή σε μια σχάρα για να στεγνώσει η σοκολάτα.
- Διατηρούμε τα τρουφάκια εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου.



Δημιουργός συνταγής: Panagiota Kiriakou