Τυροκούλουρα



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τυροκούλουρα

Υπέροχα αφράτα τυροκουλουρα, εύκολα και πεντανόστιμα, γλυκά ή αλμυρά!!!!!

1 ασπράδι αυγού
200 ml γαλά
100 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
Βούτυρο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα ή ότι άλλο εσείς θέλετε αλμυρό ή γλυκό
550-600 γρ αλεύρι

Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Τοποθετούμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Διπλώνουμε στην μέση και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
Τυλίγουμε σε ρολό και γυρίζουμε τις άκρες με αντίθετη φορά.
Τα δίνουμε σχήμα κουλουριού και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα κουλούρια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.