Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα



ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ


Υλικά
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
4 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε φέτες
150 ml λευκό ξηρό κρασί
350 ml ζωμός κοτόπουλου
50 γρ. μουστάρδα
80 γρ. βούτυρο
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι.


Εκτέλεση
Αφού ξεπλύνουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε καλά. 
Σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. 
Το βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φιλέτα, τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. 
Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς το καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. 
Προσθέτουμε τα βότανα. 
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.
Συνοδέψτε με ρύζι και σαλάτα της αρεσκείας σας.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!