
Ένα φοντανάκι φίνο και εκλεπτυσμένο, γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις!
Υλικά
- 6 μεγάλα μανταρίνια χοντρόφλούδα
- 1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ κακάο άγλυκο
- 300 γραμμάρια καρύδι
- ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.γ μέλι
- 1 κ.γ λάδι ελαφρύ
Εκτέλεση
- Πλένω καλά τα μανταρίνια, τα στύβω, παίρνω το χυμό τους κι έπειτα καθαρίζω τις φλούδες από τις ίνες.
- Το επόμενο στάδιο είναι να ξεπικρίσω τις φλούδες.
- Σε κατσαρολάκι μικρό με καθαρό νερό βάζω τις φλούδες να πάρουν μια βράση περίπου 1-2 λεπτά όχι περισσότερο.
- Αδειάζω το νερό και βάζω καθαρό .
- Βάζω πάλι στη φωτιά να πάρουν ακόμα μια βράση για ένα λεπτό.
- Στραγγίζω καλά , βάζω τις φλούδες μου μέσα στο μούλτι και τις ψιλοκόβω (να εχουν μικρα κομμάτια μέσα).
- Τις γυρίζω σε καθαρό κατσαρολάκι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη και βράζω για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να έχω μία πηχτή μαρμελάδα.
- Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο.
- Ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
- Στη συνέχεια προσθέτω τη φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύω.
- Θέλω το μίγμα μου να είναι πηχτό πολύ να μπορεί να πλάθεται.
- Αφήνω να κρυώσει .
- Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω ένα σφηνάκι κονιάκ.
- Πλάθω μανταρινατα βουτώντας κάθε φορά τα χέρια μου στο κονιάκ έτσι ώστε να μην κολλάνε και να αρωματίζονται τα σοκολατακια μας.
- Αφήνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν .
- Λιώνω σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα με το μέλι και το λάδι και βουτάω τα σοκολατάκια.
- Αφήνω να στεγνώσουν καλά και σερβίρω σε καραμελοχαρτα.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου
