Νηστίσιμα μανταρινάτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα μανταρινάτα

Του ονείρου!!!
Ένα φοντανάκι φίνο και εκλεπτυσμένο, γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις!!!!!

Υλικά
6 μεγάλα μανταρίνια χοντρόφλούδα
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ κακάο άγλυκο
300 γραμμάρια καρύδι
ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
300 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ λάδι ελαφρύ

Εκτέλεση
Πλένω καλά τα μανταρίνια, τα στύβω, παίρνω το χυμό τους κι έπειτα καθαρίζω τις φλούδες από τις ίνες.
Το επόμενο στάδιο είναι να ξεπικρίσω τις φλούδες.
Σε κατσαρολάκι μικρό με καθαρό νερό βάζω τις φλούδες να πάρουν μια βράση περίπου 1-2 λεπτά όχι περισσότερο.
Αδειάζω το νερό και βάζω καθαρό .
Βάζω πάλι στη φωτιά να πάρουν ακόμα μια βράση για ένα λεπτό.
Στραγγίζω καλά , βάζω τις φλούδες μου μέσα στο μούλτι και τις ψιλοκόβω (να εχουν μικρα κομμάτια μέσα).
Τις γυρίζω σε καθαρό κατσαρολάκι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη και βράζω για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να έχω μία πηχτή μαρμελάδα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κακάο. 
Ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τη φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύω.
Θέλω το μίγμα μου να είναι πηχτό πολύ να μπορεί να πλάθεται.
Αφήνω να κρυώσει .
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω ένα σφηνάκι κονιάκ.
Πλάθω μανταρινατα βουτώντας κάθε φορά τα χέρια μου στο κονιάκ έτσι ώστε να μην κολλάνε και να αρωματίζονται τα σοκολατακια μας.
Αφήνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν .
Λιώνω σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα με το μέλι και το λάδι και βουτάω τα σοκολατάκια.
Αφήνω να στεγνώσουν καλά και σερβίρω σε καραμελοχαρτα.