
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ
Απολαυστικά Κανελόνια με τυριά, αλλαντικά, μανιτάρια και μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα!
Υλικά:
- 1 πακέτο κανελόνια
- 500 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 250 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 15 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 10 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 κουτιά κρέμα γάλακτος (400 ml συνολικά)
- Λίγο βούτυρο για το πυρέξ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματά τους, περίπου 5-7 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο μπολ με το μπέικον, το ζαμπόν και τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα 300 γρ. από το τριμμένο γκούντα, όλο το ρεγκάτο και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα τυριών και αλλαντικών χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής για ευκολία.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σκορπάμε τον πάτο ενός πυρέξ με κομματάκια βούτυρο και τοποθετούμε τα γεμισμένα κανελόνια.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Μετά από 45 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο γκούντα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρώς.
- Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και αφήνουμε τα κανελόνια να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.