Δεν είναι εύκολα έκανα μια ολόκληρη μέρα να τα φτιάξω, αλλά αν θέλετε να μοσχοβολάει το σπίτι σας και να δημιουργήσετε τολμήσετε το!
Υλικά
- 900 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ σ κανέλα
- 1/2 κ γ μπεικιν
- 1 κ σ γαρύφαλλο
- 1 κγ σόδα
- 2 κ σ τζίντζερ σκόνη
- 1 κγ πιπέρι
- 1 κγ αλάτι
- 225 γρ βούτυρο
- 200 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 300 γρ μέλι
Royal icing
- 2 ασπράδια αυγών παστεριωμένα από το ψυγείο των σ μάρκετ
- 480 άχνη
- 35 γρ χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στο τέλος το μέλι.
- Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και τη βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
- Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα.
- Ψήνουμε 12 λεπτά, στους 180 αντιστάσεις
- Κρυώνουν και τα διακοσμούμε με το γλάσο αν θέλουμε προσθέτουμε και χρώματα.
- Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης