Gingerbread cookies


Δεν είναι εύκολα έκανα μια ολόκληρη μέρα να τα φτιάξω, αλλά αν θέλετε να μοσχοβολάει το σπίτι σας και να δημιουργήσετε τολμήσετε το!

Υλικά

  • 900 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ σ κανέλα
  • 1/2 κ γ μπεικιν
  • 1 κ σ γαρύφαλλο
  • 1 κγ σόδα
  • 2 κ σ τζίντζερ σκόνη
  • 1 κγ πιπέρι
  • 1 κγ αλάτι
  • 225 γρ βούτυρο
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 300 γρ μέλι

Royal icing

  • 2 ασπράδια αυγών παστεριωμένα από το ψυγείο των σ μάρκετ
  • 480 άχνη
  • 35 γρ χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, χτυπάμε και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, στο τέλος το μέλι.
  3. Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και τη βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
  5. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε τα μπισκότα.
  6. Ψήνουμε 12 λεπτά, στους 180 αντιστάσεις
  7. Κρυώνουν και τα διακοσμούμε με το γλάσο αν θέλουμε προσθέτουμε και χρώματα.
  8. Για το γλάσο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!