Κασεροζαμπονοπιτάκια


ΚΑΣΕΡΟΖΑΜΠΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΣΕΡΟΖΑΜΠΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ
Μετραμε υλικα με το ιδιο ποτηρι η κουπα:
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο να αντεχει το χερι,
2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο να αντεχει το χερι,
2 φακελάκια .ξερη μαγια η 25 γρ νωπη
2 κ.σ.ζαχαρη,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
1 κ.σ γεματη αλατι,
9 ποτηρια αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε στο μπολ τις μαγιες,την ζαχαρη,το γαλα,το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο και το αλατι ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε 4 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και αρχιναμε να.ζυμωνουμε!
Ριχνουμε μισο ποτηρι αλευρι και ζυμωνουμε!
Ριχνουμε ξανα μισο ποτηρι αλευρι και ζυμωνουμε!
Βαζουμε μισο ποτηρι αλευρι στον παγκο!Βαζουμε την ζυμη πανω του και αρχιζουμε να.ζυμωνουμε!
Αλευρωνοντας τα χερια με το υπολοιπο αλευρι ζυμωνουμε αρκετα μεχρι η ζυμη να γινει λεια αφρατη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια ολες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε φυλλαρακια οχι στρογγυλα !
Βαζουμε στην ακρη κασερι-ζαμπον η μορταδελα και τα τυλιγουμε!
Τα βαζουμε στην.λαδοκολα και τα σκεπαζουμε για 40 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με κρυο νερο ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμούς, προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στη μεσαία σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν.