Κότσια στη γάστρα με κριθαρότο λαχανικών



ΚΟΤΣΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Κοτσια στη γαστρα λοιπον το μεσημεριανο μας για σημερα, τα συνδυασα με Κριθαροτο λαχανικων (εβαλα κριθαρακι ολικης) για τους αγαπημενους μου.


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτες το βράδυ μαρινάρισα τα κότσια με λίγο λάδι, λίγο κρασί (σχεδον 1 κρασοποτηρο), 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο φετες, 1 μεγαλο καροτο κομμενο κομματια και νερο μεχρι να σκεπαστουν καλα.
Πρωι - πρωι εβαλα τα κοτσια στην γαστρα και αφου τα αλατισα τα εβαλα μεσα σε λαδόκολλα το καθενα ξεχωριστα, εβαλα σκορδακι κομματακια, χτυπησα σε μια κουπα λαδι, 1 κ.σ. μελι, 1 κ.σ. μουσταρδα και με ενα πινελο αλειψα το καθε κοτσι ξεχωριστα. 
Εκλεισα τα κοτσια με την λαδοκολα και προσθεσα νερο στην γαστρα.
Εψησα για 3 ωρες στους 180°C.
Αφαιρεσα την λαδόκολλα και τα αφησα στην γαστρα με ζεστο τον φουρνο λιγο για πιο πολυ ροδοκοκκινισμα.


Ριζότο ή κριθαρότο λαχανικών

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω μια μεγάλη πιπεριά πράσινη, μια κόκκινη Φλωρίνης, μια κίτρινη και μία πορτοκαλί, αφού πρώτα τις έχω κόψει σε κύβους ή φέτες.
Ρίχνω μέσα 1 κούπα αρακά και 1 κούπα καλαμπόκι (που έχω βράσει πιο πριν λίγο).
Κατόπιν ρίχνω 1 κούπα ρύζι Basmati ή κριθαράκι, αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο κουρκουμά και λίγες σταφίδες.
Μπορώ να βάλω και 2 κουταλάκια κύβο λαχανικών maggi, αν θέλω.
Ανακατεύω και σοτάρω μέχρι να δέσουν τα υλικά μου.


Δημιουργός συνταγής: Maria Ditsa

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!