
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτες το βράδυ μαρινάρισα τα κότσια με λίγο λάδι, λίγο κρασί (σχεδον 1 κρασοποτηρο), 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο φετες, 1 μεγαλο καροτο κομμενο κομματια και νερο μεχρι να σκεπαστουν καλα.Πρωι - πρωι εβαλα τα κοτσια στην γαστρα και αφου τα αλατισα τα εβαλα μεσα σε λαδόκολλα το καθενα ξεχωριστα, εβαλα σκορδακι κομματακια, χτυπησα σε μια κουπα λαδι, 1 κ.σ. μελι, 1 κ.σ. μουσταρδα και με ενα πινελο αλειψα το καθε κοτσι ξεχωριστα.
Εκλεισα τα κοτσια με την λαδοκολα και προσθεσα νερο στην γαστρα.
Εψησα για 3 ωρες στους 180°C.
Αφαιρεσα την λαδόκολλα και τα αφησα στην γαστρα με ζεστο τον φουρνο λιγο για πιο πολυ ροδοκοκκινισμα.
Ριζότο ή κριθαρότο λαχανικών
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω μια μεγάλη πιπεριά πράσινη, μια κόκκινη Φλωρίνης, μια κίτρινη και μία πορτοκαλί, αφού πρώτα τις έχω κόψει σε κύβους ή φέτες.
Ρίχνω μέσα 1 κούπα αρακά και 1 κούπα καλαμπόκι (που έχω βράσει πιο πριν λίγο).
Κατόπιν ρίχνω 1 κούπα ρύζι Basmati ή κριθαράκι, αλάτι, λίγο πιπέρι, λίγο κουρκουμά και λίγες σταφίδες.
Μπορώ να βάλω και 2 κουταλάκια κύβο λαχανικών maggi, αν θέλω.
Ανακατεύω και σοτάρω μέχρι να δέσουν τα υλικά μου.