Πικάντικο κρέας με πιλάφι (Ρωσική συνταγή)



Μια συνταγή για ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ (ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) από τη σελίδα Thecookingtale.com


Πικάντικο κρέας με πιλάφι (Ρωσική συνταγή)

Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια διπλής μπουκιάς
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
5 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο (χρησιμοποιώ ρύζι Basmati)
1 ολόκληρο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
Αν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό ή μοσχάρι αφαιρούμε το εμφανές λίπος του κρέατος.
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τοποθετώντας κάθε φορά μια στρώση κρέατος στην κατσαρόλα. Τηγανίζουμε για περίπου 8 λεπτά.
Αφαιρούμε το κρέας και το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία σοτάρουμε για 9 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανές, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το κρέας, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, θυμάρι και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε περισσότερο ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Εν τω μεταξύ τοποθετούμε το ρύζι σε νερό για 20 λεπτά.
Ξεπλένουμε καλά μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό και στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα απλώνοντάς το προσεκτικά πάνω από το κρέας.
Προσθέτουμε αργά – αργά ζεστό νερό μέχρι να καλύψει 3 δάχτυλα πάνω από το ρύζι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι χωρίς να ανακατέψουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μισοβράσει το ρύζι.
Κόβουμε το κεφάλι του σκόρδου ώστε να φανούν οι σκελίδες του και το τοποθετούμε με το κομμένο μέρος του στον πάτο της κατσαρόλας και καλύπτουμε με ρύζι.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, κάνουμε λακουβίτσες στο ρύζι με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε γρήγορα το καπάκι, καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και καπακώνουμε πάλι.
Αφήνουμε σκεπασμένο το ρύζι για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το σκόρδο, ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί και σερβίρουμε ζεστό!
Μετάφραση ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ