
ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Πολύ μαλακά και αφράτα
Ζύμη
Αλεύρι - 550 γρ.
Γάλα - 280 μλ.
Μαγιά - 12 γρ (εγώ έβαλα δύο φακελάκια)
Ζάχαρη - 70 γρ.
Βανίλια
Αλάτι - 8 γρ.
1 αυγό
Βούτυρο - 100 γρ.
Γέμιση
έβαλα μαρμελάδα
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά μαζί, μόνο το βούτυρο βάζω στο τέλος, και τα ζυμώνω μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη,
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά μαζί, μόνο το βούτυρο βάζω στο τέλος, και τα ζυμώνω μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη,
Το αφήνω για μια ώρα να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει κάνω μπαλάκια 90 γρ. το καθένα, το ανοίγω σε μακρόστενο φυλλαράκι, βάζω τη γέμιση και ρολάρω έτσι ώστε να πάρει σχήμα τριαντάφυλλου.
Όταν φουσκώσει κάνω μπαλάκια 90 γρ. το καθένα, το ανοίγω σε μακρόστενο φυλλαράκι, βάζω τη γέμιση και ρολάρω έτσι ώστε να πάρει σχήμα τριαντάφυλλου.
Όπως είναι έτοιμα στο ταψί αφήνω για άλλα 15 - 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Αλείφω με γάλα και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις βγάλω από το φούρνο αλείφω με βούτυρο, περιμένω λίγο να κρυώσουν και ρίχνω λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.


Δημιουργός συνταγής: Σουζάνα Χατσατουριάν