Κέικ λεμονιού με γλάσο

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 4 λεμόνια 
  • 1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
  • 300 γρ άχνη
  • Ξύσμα και χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι κοσκινισμένο σε τρεις δόσεις και στο τέλος τα ασπράδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα, το κοιτάμε με το μαχαίρι. 
  4. Όταν κρυώσει ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού μέχρι να είναι ρευστό και το ρίχνουμε στο κέικ.

Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου