
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ
Υλικά
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 4 λεμόνια
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
300 γρ άχνη
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 4 λεμόνια
1 φαρίνα κόκκινη 500 γρ
300 γρ άχνη
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι κοσκινισμένο σε τρεις δόσεις και στο τέλος τα ασπράδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα, το κοιτάμε με το μαχαίρι.
Όταν κρυώσει ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού μέχρι να είναι ρευστό και το ρίχνουμε στο κέικ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι κοσκινισμένο σε τρεις δόσεις και στο τέλος τα ασπράδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 ώρα, το κοιτάμε με το μαχαίρι.
Όταν κρυώσει ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, λίγο ξύσμα και χυμό λεμονιού μέχρι να είναι ρευστό και το ρίχνουμε στο κέικ.