Λεμονόπιτα με φύλλο


Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού αυτό το γλυκάκι θα σας ενθουσιάσει.
Είναι μια παραλλαγή της πορτοκαλόπιτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. 

Υλικά

  • 1 φύλλο κρούστας 500 γρ
  • 250 γρ καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες 
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • Χυμό από 1 λεμόνι μικρό
  • 5 αυγά
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ γιαούρτι
  • 20 γρ μπέικιν

Σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό 


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
  2. Εγώ το βράζω 10 λεπτά γιατί μου αρέσει πιο πηχτό, το σύνηθες είναι 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις απλώνουμε για να ξεραθούν καλά όπως τις χυλοπίτες.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ.
  5. Ρίχνουμε λίγα - λίγα τα φύλλα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά και να μην κολλήσουν. 
  6. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα. 
  7. Το χαράζουμε όπως είναι ζεστό και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σιγά - σιγά.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!