
Αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού αυτό το γλυκάκι θα σας ενθουσιάσει.
Είναι μια παραλλαγή της πορτοκαλόπιτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
- 1 φύλλο κρούστας 500 γρ
- 250 γρ καλαμποκέλαιο
- 250 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- Χυμό από 1 λεμόνι μικρό
- 5 αυγά
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 500 γρ γιαούρτι
- 20 γρ μπέικιν
Σιρόπι
- 600 γρ ζάχαρη
- 500 γρ νερό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
- Εγώ το βράζω 10 λεπτά γιατί μου αρέσει πιο πηχτό, το σύνηθες είναι 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις απλώνουμε για να ξεραθούν καλά όπως τις χυλοπίτες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ.
- Ρίχνουμε λίγα - λίγα τα φύλλα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά και να μην κολλήσουν.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.
- Το χαράζουμε όπως είναι ζεστό και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι σιγά - σιγά.