Τυρόψωμο αφρός



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τυρόψωμο αφρός

Πιο ΑΦΡΟΣ δεν γίνεται !!! Τέλειο τυρόψωμο !!!Πολύ πολύ εύκολο !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερό χλιαρό,
1 ποτήρι γάλα χλιαρό,
1 ποτήρι σπορέλαιο χλιαρό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
2 ασπράδια αυγών,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
αλεύρι περίπου 1 κιλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ γάλα, νερό, σπορέλαιο, τα ασπράδια, ζάχαρη, μαγιά, αλάτι, 100 γραμμάρια φέτα και τα ανακατεύουμε με κουτάλα ξύλινη.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας, ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια την πατάνε και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος την κόβουμε, τοποθετούμε στο κέντρο φέτα και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ!