Ταμπουλέ με κινόα



Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΚΙΝΟΑ από την ομάδα στο Facebook ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ


Ταμπουλέ με κινόα

250 ΓΡ. ΚΙΝΟΑ
2 ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΑΓΓΟΥΡΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΛΕΜΟΝΙΑ ΧΥΜΟ ΤΟΥΣ
100 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
5-6 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΔΥΟΣΜΟ
ΑΛΑΤΙ

Βάλτε την κινόα με 2 λίτρα νερό στην κατσαρόλα και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μειώστε την ένταση στην εστία και μαγειρέψτε τη για 15 λεπτά.
Στραγγίστε τη και αφήστε τη σε ένα μπολ.
Ψιλοκόψτε το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πιπεριά και τις ντομάτες.
Ρίξτε στο μπολ με την κινόα τα ψιλοκομμένα σαλατικά, το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Προσθέστε το δυόσμο ψιλοκομμένο, ανακατέψτε και σερβίρετε.