
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Αγαπημένο γλυκάκι πορτοκάλι!!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 5 μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια για γλυκό.
- Τα πλένω πολύ καλά και τα καθαρίζω έξω με τον τρίφτη.
- Τα κόβω σε 5 κομμάτια το κάθε πορτοκάλι, συνολο 25 κομμάτια.
- Τα πλένω πολύ καλά, τα κάνω ρολάκια και βάζω μια οδοντογλυφίδα στο καθένα να στερεωθεί.
- Τα ζεματάω 4 φορές βράζοντας τα κάθε φορά από πέντε λεπτά.
- (όταν τα ζεματίσω δοκιμάζω λίγο εάν έχουν ξεπικρίσει και στο πρώτο ζεμάτισμα βάζω μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού μέσα στο νερό).
- Πετάω το νερό. τα αφήνω σε κρύο νερό για ένα τέταρτο, τα στραγγίζω ένα - ένα με το χέρι μου σφιχτά.
- Βάζω να βράσουν 6 νεροπότηρα ζάχαρη με πέντε νεροπότηρα νερό, το χυμό μισό λεμονιού και δύο βανίλιες για πέντε με δέκα λεπτά.
- Ρίχνω μέσα τα κομμάτια και αφήνω να βράσουν.
- Σβήνω, τα αφήνω ένα βράδυ, κρυώνουν και την άλλη ημέρα βάζω δύο κουταλιές γλυκόζη και δένω για λίγα λεπτάκια.
