Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού


Μια συνταγή της κυρίας Boula Mpeza για ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

Αγαπημένο γλυκάκι πορτοκάλι!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια για γλυκό.
Τα πλένω πολύ καλά και τα καθαρίζω έξω με τον τρίφτη.
Τα κόβω σε 5 κομμάτια το κάθε πορτοκάλι, συνολο 25 κομμάτια.
Τα πλένω πολύ καλά, τα κάνω ρολάκια και βάζω μια οδοντογλυφίδα στο καθένα να στερεωθεί.
Τα ζεματάω  4 φορές βράζοντας τα κάθε φορά από πέντε λεπτά.
(όταν τα ζεματίσω δοκιμάζω λίγο εάν έχουν ξεπικρίσει και στο πρώτο ζεμάτισμα βάζω μισό κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού μέσα στο νερό).
Πετάω το νερό. τα αφήνω σε κρύο νερό για ένα τέταρτο, τα στραγγίζω ένα - ένα με το χέρι μου σφιχτά.
Βάζω να βράσουν 6 νεροπότηρα ζάχαρη με πέντε νεροπότηρα νερό, το χυμό μισό λεμονιού και δύο βανίλιες για πέντε με δέκα λεπτά.
Ρίχνω μέσα τα κομμάτια και αφήνω να βράσουν.
Σβήνω, τα αφήνω ένα βράδυ, κρυώνουν και την άλλη ημέρα βάζω δύο κουταλιές γλυκόζη και δένω για λίγα λεπτάκια.