
Αγαπημένη καρυδόπιτα! Φοβερή γεύση!
Συνταγή της κυρίας Γαρυφαλλιάς, μητέρα του αγαπημένου διαχειριστή της ομάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας.
Η συνταγή της κυρίας γαρυφαλλιάς είναι για μεγάλο ταψί σαραντάρι και βάζουμε όλα τα υλικά που δίνω πιο κάτω σε διπλή δόση.
Εγώ όμως την έκανα σε ταψί 22άρι.
Υλικά
4 αυγά
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
μισό κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κακάο
μία και μισή κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
μισή κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 σφηνάκι κονιάκ που διαλύουμε μέσα μισό κουταλάκι σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μία μισή κούπα του τσαγιού καρύδια αλεσμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υγρά και μετά όλα τα στέρεα κουταλιά - κουταλιά.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 180 να πάρει σκούρο χρώμα, να ψηθεί καλά.
Για το σιρόπι
ενάμιση ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγο χυμό λεμόνι
και μία φλούδα από το λεμόνι
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό .
Για την σοκολάτα από πάνω
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι
200 γραμμάρια κουβερτούρα
λίγη λευκή κουβερτούρα για το σχέδιο
βέβαια μπορείτε να μη βάλετε καν σοκολάτα και να βάλετε λίγα αλεσμένα καρύδια από πάνω
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας