Καρυδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Καρυδόπιτα

Αγαπημένη καρυδόπιτα
Φοβερή γεύση!
Συνταγή της κυρίας Γαρυφαλλιάς, μητέρα του αγαπημένου διαχειριστή της ομάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας.
Η συνταγή της κυρίας γαρυφαλλιάς είναι για μεγάλο ταψί σαραντάρι και βάζουμε όλα τα υλικά που δίνω πιο κάτω σε διπλή δόση. 

Εγώ όμως την έκανα σε ταψί 22άρι και τα υλικά που έβαλα είναι τα εξής;
4 αυγά 
200 γραμμάρια γάλα 
200 γραμμάρια ζάχαρη 
200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο 
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 
μισό κουταλάκι κανέλα 
1 κουταλάκι κακάο 
μία και μισή κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
μία κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
μισή κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 
1 σφηνάκι κονιάκ που διαλύουμε μέσα μισό κουταλάκι σόδα 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
μία μισή κούπα του τσαγιού καρύδια αλεσμένα 

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υγρά και μετά όλα τα στέρεα κουταλιά - κουταλιά.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 180 να πάρει σκούρο χρώμα, να ψηθεί καλά.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 
ενάμιση ποτήρι ζάχαρη 
2 ποτήρια νερό 
λίγο χυμό λεμόνι 
και μία φλούδα από το λεμόνι 

Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό .

Για την σοκολάτα από πάνω θα χρειαστούμε 
200 ml κρέμα γάλακτος 
1 κουταλιά μέλι 
200 γραμμάρια κουβερτούρα 
λίγη λευκή κουβερτούρα για το σχέδιο 
βέβαια μπορείτε να μη βάλετε καν σοκολάτα και να βάλετε λίγα αλεσμένα καρύδια από πάνω