Καρυδόπιτα

Αγαπημένη καρυδόπιτα! Φοβερή γεύση!
Συνταγή της κυρίας Γαρυφαλλιάς, μητέρα του αγαπημένου διαχειριστή της ομάδας Παναγιώτης Κυριακούλιας.
Η συνταγή της κυρίας γαρυφαλλιάς είναι για μεγάλο ταψί σαραντάρι και βάζουμε όλα τα υλικά που δίνω πιο κάτω σε διπλή δόση. 
Εγώ όμως την έκανα σε ταψί 22άρι.

Υλικά

4 αυγά 
200 γραμμάρια γάλα 
200 γραμμάρια ζάχαρη 
200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο 
μισό κουταλάκι γαρύφαλλο 
μισό κουταλάκι κανέλα 
1 κουταλάκι κακάο 
μία και μισή κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
μία κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
μισή κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 
1 σφηνάκι κονιάκ που διαλύουμε μέσα μισό κουταλάκι σόδα 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
μία μισή κούπα του τσαγιού καρύδια αλεσμένα 

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υγρά και μετά όλα τα στέρεα κουταλιά - κουταλιά.
Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 180 να πάρει σκούρο χρώμα, να ψηθεί καλά.

Για το σιρόπι

ενάμιση ποτήρι ζάχαρη 
2 ποτήρια νερό 
λίγο χυμό λεμόνι 
και μία φλούδα από το λεμόνι 
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό .

Για την σοκολάτα από πάνω

200 ml κρέμα γάλακτος 
1 κουταλιά μέλι 
200 γραμμάρια κουβερτούρα 
λίγη λευκή κουβερτούρα για το σχέδιο 
βέβαια μπορείτε να μη βάλετε καν σοκολάτα και να βάλετε λίγα αλεσμένα καρύδια από πάνω


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου, συνταγή Παναγιώτης Κυριακούλιας