
Για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ και υγιεινό χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση, μοσχαρίσιες μπριζόλες που κόβονται με το πιρούνι, στην κατσαρόλα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θα χρειαστούμε μία διπλόπατη κατσαρόλα, την βάζουμε στο μάτι σκέτη χωρίς νερό χωρίς τίποτα μέχρι να κάψει (ψεκάζουμε με λίγο νερό και όταν το νερό γίνει μπιλίτσες, είναι έτοιμη).
- Βάζουμε την μπριζόλα αλατισμένη και περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει.
- Την γυρίζουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε από λαχανικά ότι θέλουμε και πατατούλες, εγώ βάζω και κρεμμύδι.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε πάρα πολύ, η μπριζόλα θα γίνει στον ατμό.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και η μπριζόλα βάζουμε λίγο λάδι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι.
- Σβήνουμε το μάτι, καπακώνουμε πάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Ξέχασα να σας πω να μην ανοίγετε συνέχεια το καπάκι.
- Εγώ έχω μάτι που πάει μέχρι το 9 και το βάζω στο 3.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη