Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά στην κατσαρόλα

Για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ και υγιεινό χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση, μοσχαρίσιες μπριζόλες που κόβονται με το πιρούνι, στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε μία διπλόπατη κατσαρόλα, την βάζουμε στο μάτι σκέτη χωρίς νερό χωρίς τίποτα μέχρι να κάψει (ψεκάζουμε με λίγο νερό και όταν το νερό γίνει μπιλίτσες, είναι έτοιμη).
Βάζουμε την μπριζόλα αλατισμένη και περιμένουμε μέχρι να ξεκολλάει.
Την γυρίζουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε από λαχανικά ότι θέλουμε και πατατούλες, εγώ βάζω και κρεμμύδι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε πάρα πολύ, η μπριζόλα θα γίνει στον ατμό.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και η μπριζόλα βάζουμε λίγο λάδι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι.
Σβήνουμε το μάτι, καπακώνουμε πάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ξέχασα να σας πω να μην ανοίγετε συνέχεια το καπάκι.
Εγώ έχω μάτι που πάει μέχρι το 9 και το βάζω στο 3.