Τυρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΤΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Τυρόπιτα

Συνταγή για την ζύμη: 
Νερό 500ml. , 
Λάδι 125ml. , 
Δύο κ.σ. ξύδι, 
Ένα κ.γ. αλάτι, 
μια κ.σ. ζάχαρη 
700 γρ. Αλεύρι. 

400γρ. Φέτα. 

Βούτυρο 150 γρ. περίπου και τρεις κ.σ. ηλιέλαιο για τα φύλλα

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, λάδι, αλάτι ξύδι και ζάχαρη, το ανακατεύουμε λίγο και σιγά - σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. 
Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη για να μην κολλάει στα χέρια.(αυτό εξαρτάται από το αλεύρι).
Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 
Μετά το χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια. 
Βουτυρώνουμε το ταψί, κάθε φορά που βάζουμε ένα φύλλο το ραντίζουμε με ένα πινέλο με βούτυρο και ηλιέλαιο (σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε και ηλιέλαιο).
Βάζουμε κάτω τρία φύλλα και κάθε φορά που βάζουμε μετά φύλλο βάζουμε και λίγη φέτα τριμμένη. Μόνο στα τελευταία τρία φύλλα από πάνω δεν βάζουμε φέτα. 
Στο τελευταίο το βουτυρώνουμε καλά και το ραντίζουμε με λίγο νερό. 
Το χαράζουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.