Φάβα

Φάβα Πεντανόστιμη και χυλωμένη

ΦΑΒΑ


Υλικά

  • 2 ποτήρια φάβα
  • 6 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε καλά και τη στραγγίζουμε.
  2. Τη βάζουμε να βράσει με το νερό, την ξαφρίζουμε καλά και ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Χαμηλώνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
  4. Όταν αρχίζει να πήζει βγάζουμε το κρεμμύδι, την ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει λεία και την αποσύρουμε από το μάτι.
  5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεράκι και ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ: Constantina Athanasopoulou, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget