Φάβα
ΦΑΒΑ
Υλικά
- 2 ποτήρια φάβα
- 6 ποτήρια νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε καλά και τη στραγγίζουμε.
- Τη βάζουμε να βράσει με το νερό, την ξαφρίζουμε καλά και ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε το μάτι και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Όταν αρχίζει να πήζει βγάζουμε το κρεμμύδι, την ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει λεία και την αποσύρουμε από το μάτι.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεράκι και ελαιόλαδο.
Δείτε επίσης:
Recent Posts Widget