Φάβα



Μια συνταγή της κυρίας Constantina Athanasopoulou για ΦΑΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Φάβα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζω και πλενω καλα 2 ποτηρια φαβα και τη στραγγιζω.
Μετραω 1 ποτηρι φαβα και 3 νερο,
Τη βαζω να βρασει, την ξαφριζω καλα και ριχνω 1 κρεμμυδι ξερο ολοκληρο, λαδι, αλατι, πιπερι χαμηλωνω το ματι και την αφηνω να σιγοβρασει.
Οταν αρχιζει να πηζει βγαζω το κρεμμυδι και την ανακατευω καλα με το συρμα να γινει λεια και την αποσυρω απ το ματι.