Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά


Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζω σε νερό και αλάτι για μισή ώρα.
Τις στραγγίζω, τις βάζω σε λαδόκολλα και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μισό κ.γ. πολτό σκόρδου, ρίχνω 1 ποτήρι νερό και αφήνω για 20 λεπτά.
Μόλις απορροφήσει τα υγρά του γεμίζω με μια κουταλιά του γλυκού από το κιμά και βάζω και μια κουταλιά του γλυκού τυρί γκούντα η ένα κομματάκι.
Κάνω ρολάκια και τα βάζω σε ταψί.
Ρίχνω σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού, λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους.