Βασιλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Ξένιας Δάρρα για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Έγινε τέλεια ! Ούτε τσουρέκι ούτε και κέικ έγινε κάτι το ενδιάμεσο!

½ κουτ. γλυκ. μαχλέπι
¼ κουτ. γλυκ. μαστίχα (προαιρετικά)
240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml νερό
100 ml γάλα (3,5% λιπαρά)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
640 γρ. αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6 αυγά
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο κακουλέ (προαιρετικά) 
2 βανίλιες (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 
Χτυπάμε πρώτα γάλα, νερό και μαγιά,
Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, εγώ έβαλα και δύο βανίλιες, κακουλέ, μαχλέπι, μαστίχα Χίου, ζάχαρη και τα αυγά.
Τα χτυπάμε για 5' περίπου με το μίξερ.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΖΥΜΗ, ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε άλλα 15' περίπου.
Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 5'.
Το βάζουμε σε ταψί νούμερο 28 και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου για 1 με 2 ώρες.
Για πιο γρήγορα, βάζουμε στο φούρνο να έχει θερμοκρασία περίπου 35' βαθμούς.
Αφού φουσκώσει το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς αερόθερμο, για 30' με 35'.