Ρολό με γλυκόξινη κρέμα και μαρμελάδα



Μια συνταγή της κυρίας Suzanna Suzanna για ΡΟΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρολό με γλυκόξινη κρέμα και μαρμελάδα

Με επικάλυψη marshmallow με βατόμουρα!!!

Ρολό παντεσπάνι
4 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
90 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
30 μλ. νερό (2 κ.σ.)
Μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Βανίλια 

Κρέμα
350 γρ, στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
130 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλεύρι +15 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. βούτυρο
Βανίλια

Εκτέλεση κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλεύρι, κορν φλάουρ, ζάχαρη και αυγό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια, ανακατεύουμε πάλι και αφήνουμε να κρυώσει. 

Εκτέλεση παντεσπάνι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους και τη βανίλια και νερό ξαναχτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αλεύρι και κακάο και με μια σπάτουλα, ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείστε το μείγμα και στρώστε το καλά με μια σπάτουλα έτσι ώστε η επιφάνειά του να είναι λεία.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο σας για 9-10 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει, αναποδογυρίστε το παντεσπάνι και αλείψτε μαρμελάδα και μετά την κρέμα.
Κάνετε ρολό και πασπαλίστε με άχνη ή ζάχαρη κρυσταλλική (αφού το έχετε ραντίσει με λίγο χυμό λεμονιού για να κολλήσει).
Εγω εβαλα επικαλυψη σαν marshmallow.