
Κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες τραγανές εξωτερικά και κρεμώδεις εσωτερικά, ιδανικές για συνοδευτικό ή μεζέ!
Κοτόπουλο με Μπύρα, Μέλι και Θυμάρι στη Γάστρα
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
- 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι λεμονοθύμαρο
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κουτάκι μπύρα
Εκτέλεση
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λεμονοθύμαρο και φρέσκο θυμάρι εξωτερικά και εσωτερικά.
- Σε ένα βαζάκι, χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύδι μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο μέσα-έξω με το μείγμα.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα και ρίχνουμε ένα κουτάκι μπύρα.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 40 λεπτά.
- Μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 10 λεπτά, περιχύνοντας το κοτόπουλο με τους χυμούς του.
Τυροκροκέτες με Μπύρα
Υλικά
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την μπύρα με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
- Προσθέτουμε τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν τα τυριά.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τα τηγανίσουμε.
- Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε ζεστές.


Δημιουργός συνταγής: Voula Damala
