Κοτόπουλο με μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες με μπύρα



Δύο συνταγές της κυρίας Voula Damala για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ και ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Κοτόπουλο με μπύρα, μέλι και θυμάρι στη γάστρα και Τυροκροκέτες με μπύρα

Για το κοτοπουλο: 
Πασπαλισα με αλατι, πιπερι, καπνιστη γλυκιά παπρικα, λεμονοθυμαρο και φρεσκο θυμαρι ολο το κοτοπουλο μεσα εξω. 
Μετα σε βαζακι χτυπησα χυμο απο 1 πορτοκαλι, 1 κουταλια σουπας μουσταρδα, μια κουταλια μελι, μια κουταλια ξυδι μπαλσαμικο και μιση κουπα λαδι. 
Άλειψα καλα το κοτοπουλο μεσα - εξω και εριξα 1 κουτακι μπυρα μεσα στη γαστρα. 
Εψησα στον αερα, στους 200 βαθμους, για 40 λεπτα και μετα ξεσκεπασα και εβαλα γκριλ για αλλα 10 λεπτα ενω συνεχως περιεχυνα με το ζουμι από τη γαστρα.

Για τις τυροκροκετες:
1 κουτακι μπυρα, 1 κουτ. γλυκου μπεικιν, ανακατευω και προσθετω 2μιση κουπες αλευρι γ.ο.χ. 
Βαζω στο ψυγειο για μιση ωρα και μετα ριχνω 300 γρ. φετα και 150 γρ κεφαλογραβιερα Αμφιλοχίας. Πλάθω μπαλακια και βαζω στο ψυγειο μεχρι να τις τηγανισω. 
Τηγανιζω σε καυτο σπορελαιο.