Φανουρόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φανουρόπιτα

Δε τρίβεται καθόλου!

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο, 230 γρ.
1 φλυτζάνι ζάχαρη, 230 γρ.
2 φλυτζάνια πορτοκάλι ή 460 γρ. + το ξύσμα 3 πορτοκαλιών
75 γρ. σταφίδες μαύρες
75 γρ. ξανθές
150 γρ. καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ. Φαρινάπ μαζί με ένα μπέικιν

Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στον πάτο της Φανουρόπιτας.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς χτύπημα αλλά τα ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Το αλεύρι το κοσκινίζουμε μαζί με το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά - σιγά μέσα.
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο ταψί. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60' ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας.
Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μαχαίρι ή καλαμάκι ξύλινο κι εάν δε κολλάει είναι έτοιμη!


Η φανουρόπιτα εκτελεσμένη από την κυρία Georgia Chatzimanoli-Grimwood