
Υλικά για το ζυμάρι
- 2 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο μας πάρει η ζύμη να είναι μαλάκια
- 1 πλάκα Βιτάμ για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Ρίχνω το νερό στη λεκάνη, το λάδι, το αλάτι, σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω καλά.
- Αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Χωρίζω το ζυμάρι σε δύο ίσες μπάλες, παίρνω την πρώτη και ανοίγω φύλλο μεγάλο.
- Το αλείφω με το μισό Βιτάμ, το κόβω σε ακτίνα και μετά φέρνω το ένα φύλλο πάνω στο άλλο το κάνω ένα τετράγωνο φάκελο.
- Ετοιμάζω και το δεύτερο φύλλο αλοίφωντας με το υπόλοιπο Βιτάμ.
- Τα βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- 200 γρμ φέτα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Στην κατσαρόλα ρίχνω το λάδι, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και τα τσιγαρίζω πολύ λίγο ίσα που να μαλακώσει το σπανάκι.
- Το αφήνω να κρυώσει, προσθέτω τη φέτα τριμμένη με το χέρι και ανακατεύω να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Παίρνω το ένα φύλλο από το ψυγείο, το αφήνω 5 λεπτά και το ανοίγω.
- Προσθέτω τη γέμιση, ανοίγω και το άλλο φύλλο και το απλώνω πάνω από τη γέμιση.
- Χαράζω ελαφρά, αλείφω με καλαμποκέλαιο και ψήνω στους 190 βαθμούς, στον αέρα για 3 τέταρτα της ώρας

Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου