Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Ευαγγελίας Μιχου για ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο

για το ζυμάρι 
2 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό 
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
αλεύρι όσο μας πάρει η ζύμη να είναι μαλάκια 
1 πλάκα Βιτάμ για το άλειμμα

Ρίχνω το νερό στη λεκάνη, το λάδι, το αλάτι, σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω καλά.
Αφήνω το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Χωρίζω το ζυμάρι σε δύο ίσες μπάλες, παίρνω την πρώτη και ανοίγω φύλλο μεγάλο.
Το αλείφω με το μισό Βιτάμ, το κόβω σε ακτίνα και μετά φέρνω το ένα φύλλο πάνω στο άλλο το κάνω ένα τετράγωνο φάκελο.
Ετοιμάζω και το δεύτερο φύλλο αλοίφωντας με το υπόλοιπο Βιτάμ.
Τα βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Η γέμιση είναι 
1 κιλό σπανάκι 
200 γρμ φέτα 
4 κρεμμυδάκια φρέσκα 
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 

Στην κατσαρόλα ρίχνω το λάδι, τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και τα τσιγαρίζω πολύ λίγο ίσα που να μαλακώσει το σπανάκι.
Το αφήνω να κρυώσει, προσθέτω τη φέτα τριμμένη με το χέρι και ανακατεύω να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Παίρνω το ένα φύλλο από το ψυγείο, το αφήνω 5 λεπτά και το ανοίγω.
Προσθέτω τη γέμιση, ανοίγω και το άλλο φύλλο και το απλώνω πάνω από τη γέμιση.
Χαράζω ελαφρά, αλείφω με καλαμποκέλαιο και ψήνω στους 190 βαθμούς, στον αέρα για 3 τέταρτα της ώρας