
Υλικά
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φάκελο μαγιά
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- λίγο αλάτι
- 1/4 κούπας ηλιέλαιο
- 200 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το νερό και το λάδι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα.
- Με στρογγυλή κούπα κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα και με ένα καπάκι κάνουμε τρύπα στη μέση.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Βγαίνουν 13 με 15 τεμ.
- Τα περνάμε σε ζάχαρη όταν είναι ζεστά.
- Εγώ έβαλα και λευκή σοκολάτα και πραλίνα.
- Έγιναν πολύ νόστιμα και αφράτα!!


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή: Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα