Τούρτα καραμέλας



ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγα ιδιου μεγεθους,
3 κ.σ.ζαχαρη,
1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο,
1 κ.σ.καραμελωμενο ζαχαρουχο,
6 κ.σ.γεματες αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 φακ.μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
4 κ.σ.κακαο!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν, να μην χασουν τον ογκο τους.
Ριχνουμε το σπορελαιο σε δοσεις.
Ριχνουμε το ζαχαρουχο σιγα - σιγα.
Τελος σταματαμε το μιξερ, ριχνουμε τα υπολοιπα αλευρι - μπεικιν - βανιλια, κακαο και ξαναχτυπαμε 1 λεπτο ισα που να τα απορροφησει.
Στην συνεχεια τα ανακατευουμε απαλα με μαριζ. 
Βουτυρωνουμε πολυ καλα το πυρεξ ή ταψι (26ν), ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 200 βαθμούς,  προθερμασμένο φούρνο, αντιστασεις, μεσαια σχαρα για 18 λεπτα.

ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη, 1 ξυλακι κανελας και 1 ροδελα λεμονιου για 3 λεπτα.
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ. καραμελωμενο ζαχαρουχο.
Σιροπιαζουμε και τα δυο καυτα. 
Αφηνουμε να κρυωσει τελειως.

Σαντιγί
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλλικο κουτι με 1,5 φλυτζ. τσαγιου αχνη, 2 κ.σ. γαλα φρεσκο και μιση κ.σ. καραμελωμενο ζαχαρουχο.
Βαζουμε την σαντιγυ απαλα πανω στο κρυο γλυκο.
Διακοσμηση καραμελωμενο ζαχαρουχο.