Χοιρινό με κριθαράκι



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


ΣΠΕΣΙΑΛ ΦΑΓΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
ΥΛΙΚΑ:
700 γραμμάρια χοιρινό κρέας,
4 ξερά κρεμμύδια,
2 πιπεριές πράσινες κέρατο,
2 ντομάτες ώριμες,
4 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
μισό ποτήρι νερού λάδι,
1 ποτήρι νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα κομμάτια κρέατος.
Κόβουμε στην γάστρα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τοποθετούμε και το κρέας ρίχνουμε και το λάδι, τα ανακατεύουμε καλά και τέλος το νερό.
Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 1 μισή ώρα ελέγχοντας το.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια κριθαράκι,
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι,
4 ντομάτες ώριμες τριμμένες,
και νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το κριθαράκι στο ταψί, ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε το ταψί πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Το αχνίζουμε, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τέλος διαλύουμε 1 κνορ σε 4 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο κριθαράκι.
Το τοποθετούμε στον φούρνο και μόλις πιει το νερό το βγάζουμε και το κλείνουμε με αλουμινόχαρτο.